Pyjama’s hebben het altijd goed gedaan als cadeau onder de kerstboom. Maar laten we eerlijk zijn, we vonden altijd al dat er wel leukere en originelere cadeaus bestaan. Daar moeten we nu toch op terugkomen, de leukste trend voor deze kerst: de Famjam, dezelfde pyjama voor het hele gezin, en ja, inclusief huisdier.

Twee jaar geleden droeg iedereen onesies en vorig jaar trok iedereen voor kerst zijn ‘lelijke’ kersttrui aan. Dit jaar maken we plaats voor de Famjams, de matching pyjama’s voor het hele gezin.

De trend komt overwaaien uit Amerika, waar verschillende winkels vanaf nu steevast dezelfde pyjama’s voor het hele gezin verkopen. Met de koude kerstdagen voor de deur komt deze nieuwe hype als geroepen. Maar Famjams dienen niet alleen om in te slapen. Ze doen het ook bijzonder goed op sociale mediaplatformen zoals Instagram, waar een foto met Famjams met gemak enkele tientallen likes kan halen.

Voor de gezinnen die thuis ook een trouwe viervoeter hebben rondlopen, kan de trend nog een stapje verder gaan. Ook jouw hond kan dezelfde pyjama als jij aantrekken. Zeg nu zelf, wat is er leuker voor op een kerstkaartje dan jouw gezin in Famjams?